Αποκατάσταση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς

Η ρηγματογενής αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι ο συχνότερος τύπος αποκόλλησης. Εμφανίζεται με συχνότητα 1:10000 στον γενικό πληθυσμό ανά έτος με συχνότητα εμφάνισης περί τα 60-70 έτη. Η θεραπεία της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς έχει διάφορες τεχνικές.

Τελευταία δεδομένα σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας των τεχνικών αποκατάστασης μας δείχνουν οτι:

  • 3 είναι οι τύποι χειρουργικής αποκατάστασης: Υαλοειδεκτομή, Σκληρικό μόσχευμα, Πνευματική ρετινοπηξία. Αποδεικνύεται οτι όλες είναι αποτελεσματικές στην αποκατάσταση της πάθησης.
  • Η χρήση σκληρικών μοσχευμάτων σχετίζονται με μικρότερη πιθανότητα δημιουργίας καταρράκτη σε εμφακους ασθενείς. Δεν υπάρχει σαφής βεβαιότητα υπεροχής ή μη, της επέμβασης αυτής σε ψευδοφακικούς ασθενείς σε σχέση με την καθιερωμένη υαλοειδεκτομή.
  • Σε βαρύτερα περιστατικά η χρήση σιλικόνης ή αερίου μακράς διάρκειας έχει ισάξια αποτελέσματα και υπερτερεί της χρήσης αερίου περιορισμένης διάρκειας.
  • Η συμπληρωματική χρήση αντιφλεγμονωδων παραγόντων εντός του οφθαλμού σε περιστατικά με εκτεταμένες ουλοποιητικες μεμβράνες δεν δείχνει να επηρεάζει θετικά την έκβαση των επεμβάσεων.

Τα ποσοστά επιτυχίας των τεχνικών αποκατάστασης της πάθησης φτάνουν το 95%, με το 70-90% αυτών να επιτυγχάνεται με μία επέμβαση.

Οταν δεν έχει προσβληθεί η ωχρά κηλίδα, η πιθανότητα επιτυχίας όρασης ανω των 5/10 ανέρχεται σε 90%.

Ασθενείς με προσβολή της ωχράς κηλίδας κατα τη διάγνωση έχουν 50% πιθανότητα να πετύχουν όραση εως 5/10 εφόσον η απώλεια της όρασης έχει διάρκεια 7 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα της όρασης φέρουν μεγάλη διακύμανση.

Το συμπέρασμα παραμένει οτι η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς παραμένει μια καταστροφική για την όραση πάθηση που μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα εφόσον διεγνωστεί και θεραπευτεί άμεσα.

Διαβάστε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας https://veyep.gr/diseases-in-ophthalmology/retinal-detachment/

Μια ενδεικτική επέμβαση αποκόλλησης με χρήση της τεχνικής υαλοειδεκτομής μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2109856999- 6989515160
 

Reference:

Retinal detachment

Γράψτε μας το σχόλιό σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: