ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΓΧΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

   Η λειτουργία των βλεφάρων είναι η προστασία και εφύγρανση του οφθαλμού και του κερατοειδή.

   Συχνές παθήσεις τους όπως φλεγμονές αδένων (χαλάζιο), σπίλοι, μορφώματα κλπ χρήζουν τον έλεγχο και την χειρουργική τους αφάιρεση.

   Οίδημα και εκχυμώσεις είναι συχνά σε περιπτώσεις αλλεργικών καταστάσεων ή τραυμάτων χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία καθώς το αγγειακό και φλεβικό δίκτυο των βλεφάρων είναι πλούσιο και επιτρέπει καλή κοσμητική αποκατάσταση των παθήσεων αυτών.

   Μια πάθηση που αφορά τα βλέφαρα είναι η πτώση, βλεφάρου, που μπορεί να είναι συγγενής ή εκ-γενετης. Χρήζει χειρουργικής αποκατάστασης απο εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.

Εντρόπιο-Εκτρόπιο

   Πρόκειται για πάθηση των κάτω συνήθως βλεφάρων κατα την οποία το βλέφαρο είτε στρέφεται προς τα μέσα με τις βλεφαρίδες να ακουμπούν στον κερατοειδή και να δίνουν την αίσθηση ξένου σώματος, είτε προς τα έξω με το κάτω βλέφαρο να προβάλει σαν να κρέμεται. Έχουν ποικίλη αιτιολογία με συχνότερη το χρόνιο τρίψιμο των βλεφάρων και η ηλικιακή μετακίνηση των καταφύσεων των μυών.

   Και οι 2 αυτές καταστάσεις χρήζουν χειρουργικής αποκατάστασης και έχουν άριστα αποτελέσματα.

Οφθαλμικός κόγχος:

   Είναι ο χώρος μέσα στον οποίο βρίσκεται ο οφθαλμός. Η πίο συχνή πάθηση που αφορά έμμεσα τον κόγχο σχετίζεται με τον υπερθυρεοειδισμό και μπορεί να απαιτεί και άμεση συστηματική αλλά και τοπική θεραπεία.

  Σπάνια στον κόγχο μπορεί να προβάλλουν μορφώματα καλοήθη,κακοήθη ή φλεγμονωδη προκαλόντας μονομερώς μετατόπιση του οφθαλμού και ισως ελαφρύ πόνο ή διπλωπία (αντίληψη ταυτόχρονα 2 είκονων).

  Σε κάθε περίπτωση η έγκαιρη διάγνωση απο εξειδικευμένο οφθαλμίατρο είναι επιβεβλημένη.

  Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε μας στο 2109856999, Λ. Ποσειδώνος 71, Άλιμος, Νότια προάστια Αττικής.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: